Film: Jeugdfilmfestival

12 januari 2010 at 16:46 Plaats een reactie


Sunshine Barry en de discowormen

De kerstvakantie is nog maar net gedaan of de Vlaamse jeugd kan al uitkijken naar de krokusvakantie, want dan staat traditioneel het Jeugdfilmfestival in Antwerpen en Brugge op het programma. Ook dit jaar krijgen jonge filmliefhebbers filmspek voor eigen bek met een indrukwekkende selectie spannende, komische, ontroerende en verrassende jeugdfilms.

In de openingsfilm, Sunshine Barry en de discowormen (5+), neemt Barry de worm geen vrede met zijn leven onderaan de voedselketen. Hij richt zowaar een discoband op en wil via een talentenjacht uitgroeien tot een ster. Een funky animatiefilm van de Deense regisseur Thomas Borch Nielsen om het festival mee te beginnen.

Op het programma ook een waardige slotfilm, De Indiaan (6+), van de Nederlandse Ineke Houteman. Koos wil dolgraag op zijn oer-Hollandse imposante vader lijken. Makkelijk is dat niet, want Koos is eigenlijk een geadopteerd kind is uit Peru. Dan ziet hij voor de supermarkt een Peruviaanse jongen die vreemde muziek staat te maken. Koos belandt zowaar in een identiteitscrisis.

Tussenin een hele hoop markante films. Eentje willen we zeker vermelden. In de nevensectie ‘Cut the Crap’ kun je gaan kijken naar Bo (14+), de langverwachte verfilming door Hans Herbots van de beststeller Het Engelenhuis (boek van Dirk Bracke). Met een absolute glansrol voor de 16-jarige Ella-June Henrard in de titelrol. Hou ook Visie in de gaten. Begin februari lees je meer over deze film in Visie.

Natuurlijk zijn er ook nog competitiefilms (kort en lang), waarover de kinderjury haar oordeel mag geven. Ben jij een filmveelvraat en wil jij deel uitmaken van de selectie, stuur dan snel je motiveringsbrief. De deadline is 13 januari.

Jeugdfilmfestival, van 13 tot 21 februari 2010 in Antwerpen en Brugge. Voor de voorstellingen in Antwerpen kun je nu al tickets bestellen. Voor Brugge kan dat vanaf 30 januari.

Entry filed under: Film, Jeugd. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Boek: Arm Europa – Jan Vranken e.a. Actietip: Fietsen of stappen is pure fun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: