Opinie: Schandpaal

28 februari 2010 at 14:11 Plaats een reactie


Bron: DeWereldMorgen.be

Mijn oren tuitten deze week bij het horen van Peeters en Pichal. Goed programma op Radio 1 overigens waar ik geregeld en graag naar luister, maar vorige woensdag zijn ze wat mij betreft zwaar uit de bocht gegaan.

In een poging om kort op de bal te spelen mochten luisteraars, daags na de aangekondigde herstructurering bij Carrefour, hun gal spuien over waarom Carrefour zo slecht boerde. Wat er toen allemaal uitgekraamd werd, tart elke verbeelding.

Na nog geen 5 minuten was het programma verworden tot een ware schandpaal. Het was allemaal de schuld van de werknemers. Ze waren onvriendelijk, lui, de winkels werden niet goed gepoetst, rekken niet tijdig bijgevuld. En passant werd er snel even bijverteld dat dat misschien te wijten kon zijn aan slecht management, maar die nuance verdronk toch in de publieke veroordeling van het voltallige Carrefour-personeel.

Op de koop toe kreeg datzelfde Carrefour-personeel het verwijt ‘te oud’ te zijn. Stel je voor. Het zijn waarschijnlijk diezelfde criticasters die de volgende dag staan roepen dat mensen langer moeten werken.

Slag in je gezicht en schop onder je kont

Je zult het maar meemaken. De ene dag krijg je een slag in het gezicht van je eigen werkgever en ’s anderendaags nog eens een schop onder je kont op de radio.

Het deed me denken aan die internetfora, ook van kwaliteitskranten. Daar wordt zonder enige reserve de grootste onzin, de goorste praat en de lelijkste vuilbekkerij uitgestort, vaak dan nog anoniem. Af en toe kan ik er me niet van weerhouden om erop te reageren, maar eigenlijk is het zinloos. ‘Discussiefora’ zijn een lege doos, omdat mensen meestal gewoon naast elkaar praten. Van een echt debat is zelden sprake.

Enig fatsoen?

Peter Heirman

Ik heb er geen probleem mee dat luisteraars, lezers of kijkers hun mening kunnen uiten. Wel integendeel, maar misschien mag er toch enig fatsoen gevraagd worden? Anders kun je dergelijke publieke fora maar beter opdoeken.

Peter Heirman

Entry filed under: Opinie. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Boek: Waarom ouders zich altijd schuldig voelen Prijswinnaars Bo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: