Muziek: Novarock

13 maart 2010 at 17:01 Plaats een reactie


Absynthe Minded

Op 20 maart kunnen liefhebbers van rock, pop, electro, comedy en al wat hip is weer terecht op Novarock in Kortrijk, het muziekfestival van ACW Midden- en Zuid-West-Vlaanderen. Visie klutst voor zijn lezers alvast een paar blikvangers bij elkaar. Zeg maar die namen waar de redactie nog net iets warmer voor loopt, maar eigenlijk zijn ze allemaal niet te missen.

Xander Derijcke

Deze stand-up comedian kwam boven water in de Comedy Casino Cup van Canvas, die hij in 2007 overigens glansrijk won. Xander Derijcke komt uit het donkergrijze Zelzate en brengt gitzwarte humor van de bovenste plank. Hij hangt graag de balorige rebel uit en dat is hij waarschijnlijk ook wel echt. Lach je frustraties weg met deze comedian van het noorden.

 

 

Henk Rijckaert

Henk Rijckaert zul je vooral kennen van Zonde van de Zendtijd, dat hij samen met Bert Gabriëls maakt. Het tweede seizoen werd zowaar een kijkcijferhit, nog wel op Canvas. Momenteel toert Rijckaert ook door Vlaanderen met zijn voorstelling Karton. Zet je schrap voor aanstekelijke, ondeugende humor. En Henk lacht ook graag met zichzelf, wat hem nog grappiger maakt.

 

 

Absynthe Minded

Mijn eigen favoriet, als ik even niet objectief mag zijn. Deze Gentse band bracht vorig jaar alweer een steengoede (titelloze) cd uit, hun vierde al. Het werd een succes bij critici, maar ook bij het grote publiek. Met Envoi  sloegen ze iedereen met verstomming. Deze muzikale vertaling van een gedicht van Hugo Claus is wondermooi, zowel de tekst als de muziek. Absynthe Minded laat zich niet in één muzikaal hokje drummen. Ze combineren, jazz, Oost-Europese invloeden, pop en rock tot een onnavolgbaar geheel. Niet te missen dus, en koop zeker ook de cd.

Magnus

Magnus

Tom Barman is een veelkoppige kunstenaar. Naast Deus heeft hij ook nog Magnus als uitlaatklep. Magnus, dat is een wervelende party, samen met CJ Bolland. Je kent het duo ongetwijfeld ook van de soundtrack voor Anyway the wind blows, de debuutfilm van Barman zelf. Daarin acteert de zwoele soundtrack van Magnus heel nadrukkelijk mee. Op Novarock tappen ze wellicht uit een ander, maar daarom niet minder intrigerend vaatje. Vibes en grooves verzekerd!

 

Howie & Linn

Lady Linn laat zich ook al van een heel andere kant zien. Geen I don’t wanna dance met haar Magnificent Seven op Novarock, maar een spetterende party met Howie & Linn.

DJ Sam De Bruyn

Als je deze radiopresentator niet kent, ben je wellicht afkomstig van Mars. Naast presenteren op Studio Brussel, met Music for Life als uitschieter, heeft deze jonge snaak ook een stevige reputatie opgebouwd als DJ. Come and see!

En natuurlijk zijn er ook nog talloze andere groepen, dj’s en comedians. Laat dit vooral geen dwingend parcours zijn, maar we moesten nu eenmaal kiezen.

Peter Heirman

Novarock, 20 maart in Xpo in Kotrijk, vanaf 15.30 uur tot …

Entry filed under: Muziek. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Actietip: Vrouwenbesnijdenis, een gruwelijke martelpraktijk Film: Desert Flower

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: