Muziek: Passion!

21 maart 2010 at 13:56 Plaats een reactie


 

Het Orkest van de Reizende Maan

Emotie, authenticiteit, zwanger van symboliek en extase. Kortom passie. Dat zien bloedbroeders Dirk Proost en Dick van Der Harst in de Goede Week, en al helemaal in zijn Spaanse gedaante, de Semana Santa. de passie van een lijdende Christus, maar ook van de massa die in vervoering raakt bij zoveel pijn, lijden en liefde. Die passionele kant van de Goede Week krijg je in de Roma in Borgerhout (en nadien ook in Lier, Gent en Brussel) in royale porties ingelepeld.

De Goede Week is kerkelijk vertoon met veel blingbling, een mengeling ook van christelijke rituelen met eeuwenoude heidense riten. Je hoeft niet eens gelovig te zijn om betoverd te raken door de muziek, de kleding, het ritueel of simpelweg de pure schoonheid van dat alles.

Onder de muzikale leiding en met de muziek van Dick van der Harst en Dirk Proost brengen het Orkest van de Reizende Maan (het dubbelrietorkest van de Lierse Stedelijke Academie, het koor Euterpe en Fafia, een Gallicisch meisjeskoor, de passie van de Semana Santa in een unieke muzikale taal. 

Verder zijn ook solisten Stephane Hardy en Jo Zanders en concertmeester Griet Jochems van de partij. Laat je gevoelens en passie de vrije loop.

Passion!, op zaterdag 27 maart om 20.30 uur in De Roma, Borgerhout. Verder op 26 maart in het Liers Cultuurcentrum, op 31 maart in De Centrale in Gent en op 2 april in MuziekPublique in Brussel.

Entry filed under: Jeugd, Muziek. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Flash mob tegen racisme Film: De helaasheid der dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: