Muziek: Enterrock

27 maart 2010 at 11:44 Plaats een reactie


Das Pop

Deze vrijdag, 2 april, slaat heel Limburg en ongetwijfeld ook de rest van Vlaanderen aan het rocken op Enterrock, het muziekfestival van ACV-Enter. Wij blikken alvast vooruit met enkele welluidende namen, maar Enterrock biedt je natuurlijk nog veel meer. JFJ, Customs, De Jeugd Van Tegenwoordig en Das Pop doen je ongetwijfeld al het water in de mond lopen.

JFJ

Van Limburgse bodem is JFJ. De band uit Hamont-Achel en Lommel won in november Limbomania 2009. JFJ haalde het van runner up F*uck You Stupid Loser en Sexy Sunday.

 

 

Customs

Customs is een Belgische rockband uit de omgeving van Leuven die in 2008 opgericht werd en een Engelstalig repertoire heeft. Hun eerste single “Rex” stond 5 weken in de Ultratip 30 en kwam op 11 juli 2009 binnen in de Ultratop 50 om het in de hitparade 7 weken uit te houden. Het nummer kwam op nummer 1 te staan in De Afrekening van Studio Brussel. In september 2009 kwam hun tweede single “Justine” op de markt. Het eerste album “Enter the Characters” volgde op 26 oktober 2009. Op 6 januari 2010 stond “Rex” op 1 in de Eindafrekening van 2009. “Justine” stond in diezelfde lijst op een 22ste plaats.

De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig is een Nederlandse rapformatie. De leden van de groep zijn Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé en hun vaste producer Bas Bron. De stijl van de groep kenmerkt zich door beats met sterke invloeden uit de elektronische muziek, humoristische teksten, vindingrijk taalgebruik en persiflages. Tot de bekendste hits van De Jeugd van Tegenwoordig behoren ‘Hollereer’, ‘Shenkie’ en de nummer 1-hit ‘Watskeburt’.

Das Pop

Das Pop, hoeven we die eigenlijk nog voor te stellen. De groep rond Bent Van Looy timmert al aan de weg sinds 1994. Ze hebben al een hele resem hitsingles op hun naam staan en weten telkens te scoren met aanstekelijke popsongs waar net dat ietsje meer inzit dan wat je traditioneel in de hitlijsten terugvindt. De Beatles zijn nooit ver weg, al klinkt Das Pop tegelijk heel eigentijds, of is het tijdloos?

Enterrock, op 2 april in de Limburghal in Genk.

Entry filed under: Muziek. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Muziek: Job*rock Film: 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: