Jeugdtheater: Ik verveel mij!

30 maart 2010 at 14:14 Plaats een reactie


Woorden woorden woorden

Bang om je te vervelen tijdens de paasvakantie? Dan heeft jeugdtheater HETPALEIS in Antwerpen vier troeven in huis om je vakantie ongemeen boeiend te maken. Met woorden, een lijnbus, Kleine Sofie of De Stal.

Woorden woorden woorden (10+)

Je gaat zelf aan de slag in De Tuin tijdens de dagworkshop Woorden woorden woorden. Je hakt woorden in stukjes, vergroot zinnen uit, haalt letters ondersteboven en zet alinea’s op zijn kop. En je zoekt hoe dan, beweging, geluid, beeld, licht of spel jouw woorden versterken. Je experimenteert. Jij bent de baas van je eigen woordeninstallatie. Ervaren gidsen helpen je om je kunstwerk zo goed mogelijk te presenteren. Theaterervaring is niet nodig.

Tijdens de paasvakantie op dinsdag 6, donderdag 8 of vrijdag 9 april, telkens van 10 tot 16 uur. HETPALEIS voorziet gratis opvang voor de deelnemers van de workshop van 9 tot 17.30 uur.

De grote reis (5+)

Je stapt in de bus voor De grote reis. Maak je klaar  voor een reis rond de wereld. Voel de spanning van het onderweg zijn. Voel de warmte van de zon of de kilte van de oceaan. In een omgebouwde lijnbus ben jij de ontdekkingsreiziger van deze installatievoorstelling.

Tijdens de paasvakantie op dinsdag 6, woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 april, telkens om 15.15 en 17.15 uur.

Kleine Sofie (7+)

Kleine Sofie wil de wereld zien. Maar ze is ziek en ligt al lang in bed. Op een avond raakt ze niet in slaap. Het huis is stil, kloktikkend stil. Plots is er beweging in de kamer. Haar poppen komen tot leven. Sofie houdt de adem in en ziet hoe haar bloedeigen kater, Terror, en haar allerliefste knuffels Wapper en Beer op stap gaan, de wijde wereld in. ‘Ik wil ook mee’, roept Sofie. Samen gaan ze op avontuur.

FroeFroe, Laika en HETPALEIS bouwen een toverdoos waarin acteurs, poppen en publiek verdwalen in een wereld vol zure stokken en zoete spekken. Naar het gelijknamige boek Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom.

Bewerking en regie: Marc Maillard, Jo Roets

Met: Gert Dupont, Nele Goossens, Fabian Jansen, Gert Jochems, Tania Kloek, Filip Peeters, Kaspar Schellingerhout, Niels Verheest (pianist), Tanya Zabarylo.

Tijdens de paasvakantie op zondag 11, woensdag 14, donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 april.

De Stal

Je haalt je ogen uit je zakken en speurt in de Antwerpse binnenstad naar nieuw talent van De Stal. Wat is de link tussen 16-plussers en muziek? Wat doet een caravan met een 8-jarige? Hoe gaan 10-plussers om met reclameslogans? Op welke manier nemen 12-plussers hun plek in de stad in? De Stal is het theaterlaboratorium van HetPaleis. Het voorbije half jaar experimenteerden vier leeftijdsgroepen met theater in de stad. De resultaten zijn te bekijken op geheime plekken in de stad tijdens de tweede week van de paasvakantie. Hou de blog van HETPALEIS in de gaten om te weten waar en wanneer.

Info en reservering HETPALEIS: 03 202 83 60

Entry filed under: Jeugd, Theater. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Expo-Boek: De duizend-en-één-dromen van de Iraniërs Paasvakantie met gratis film en theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: