Week van de Aarde: tip 4

22 april 2010 at 07:00 Plaats een reactie


Lentegevoel, kriebels in de buik, trouwpartij in zicht of in het achterhoofd? Dan is de biodiversiteitstip van vandaag geknipt voor jou!

“Ik verklein mijn ecologische voetafdruk op mijn bruiloft.”

Hou je feest ’s zomers en overdag: de zon staat in voor belichting en verwarming. Maak je uitnodigingen in milieuvriendelijk kringloop-, FSC of PEFC-papier. Suggereer milieuvriendelijke of duurzame geschenken. Als je die niet echt nodig hebt, kan je je gasten ook voorstellen dat ze op jouw naam een schenking doen aan een natuurbeschermingsvereniging.

Kies voor een menu met biologische gerechten, dranken en bloemen uit de streek en uit het juiste seizoen. Zorg ervoor dat tijdens en na het feest het afval beperkt en gesorteerd wordt.

De jurk en de ring? Huur je smoking of kijk eens of je (groot)moeders trouwkleed nog past! Dat geeft meteen nog meer emotionele waarde en betekenis aan je speciale dag. Trouwringen bevatten edelmetalen en edelstenen die in verre landen gewonnen worden, meestal op een weinig duurzame manier. Waarom draag je die van je (groot)ouders niet? Met een familiestuk aan je vinger voel je je des te unieker!

Meer tips? Je kan gratis het boekje “366 tips voor de biodiversiteit”, waar ook bovenstaande tip uit komt, bestellen via deze website. Een echte aanrader! Zeker voor gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers, wandelaars, klimaatactievoerders en andere groene jongens.

In Visie kon je deze week al lezen over de Week van de Aarde en over biodiversiteit. Klik op deze link om het artikel te lezen.

Entry filed under: Actietips. Tags: , , , , , , .

Week van de Aarde: tip 3 Kortfilm in Bozar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: