Vredeswake tegen kernwapens

26 april 2010 at 16:03 Plaats een reactie


 

Bron: Abolition2000

Na de ondertekening van het nieuwe START-verdrag door de presidenten Obama en Medvedev op 8 april jl. te Praag begint op maandag 3 mei in New York de belangrijke conferentie tegen de verspreiding van kernwapens. Het belangrijk verdrag tot niet-verspreiding of non-proliferatie van kernwapens is slechts gedeeltelijk geslaagd en is aan herziening toe. Kernwapenmogendheden zoals India, Pakistan, Israël en Noord-Korea moeten zich bij het NPT-verdrag aansluiten.

Op zondag 2 mei, één dag voor de aanvang van de non-proliferatie toetsingsconferentie in New York, organiseert Pax Christi in de wandelzone op de Grote Markt van Ieper een vredeswake, in samenwerking met onder meer het ACW.

Samenkomst vanaf 11u.30. De wake begint om 11.54. Dit is het tijdstip dat de Doomsday Clock, de klok die het gevaar op een nucleaire oorlog aangeeft, op dit ogenblik aanwijst. De wake duurt tot 12.30 uur en er worden alleen witte wimpels en witte linten gebruikt. Ook witte kleding is welkom. Er worden gedichten en een boodschap voorgedragen tegen de terreur van de atoomwapens.

Deze wake kadert in een internationale actie tegen kernwapens op initiatief van de burgemeester van Hiroshima en Mayors for Peace. De actievoerders hopen tijdens deze wake een rechtstreekse lijn te kunnen leggen met vredesmanifestanten die in New York op 2 mei actie voeren.

De initiatiefnemers vragen aan de Belgische regering om het voortouw te nemen in een ambitieus maar realistisch politiek streven naar een andere aanpak van de problematiek van de kernwapens.  Om de NPT-conferentie meer kans tot slagen te geven zou de optie om de Amerikaanse tactische kernwapens uit Europa en dus ook uit ons land te verwijderen zeer betekenisvol zijn.

Voor meer informatie kan u terecht bij stijn.vanbever@paxchristi.be, medewerker dienst geweldpreventie of bij jo.hanssens@paxchristi.be, voorzitter Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen, tel. 03/225 10 00..

Entry filed under: Actietips. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Week van de Amateurkunsten: Goesting! Expo: Jan Vanriet – Closing Time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: