Opinie: Beste Stijn Meuris

6 mei 2010 at 12:49 Plaats een reactie


Bron: Wikipedia

Beste Stijn Meuris,

Het was me wat deze week. Jij zet een simpele boodschap op Facebook (om niet te gaan stemmen) en plots is het kot te klein. Eén ding heb je alvast verwezenlijkt. De politiek is wakker geschoten en de passie laaide zelfs even op over iets anders dan BHV. Het ging plots over iets, zelfs iets heel essentieels, heeft het nog zin om te gaan stemmen of niet?

Je beklaagt je erover dat je stelling in het belachelijke getrokken wordt. Terecht (dat je daarover klaagt, bedoel ik dan). Eigenlijk heb je grotendeels gelijk. Het gesukkel en geknoei van de voorbije jaren, de algemene stilstand, is wraakroepend. Alle partijen en politici over dezelfde kam scheren is echter één stap te ver.

Er zijn ook vandaag nog heel wat politici die het beste van zichzelf geven, in de oppositie én in de meerderheid. Politici die ondanks alles door het moeras waden en tegen de stroom in strijden tegen armoede, voor rechtvaardige belastingen en tegen fraude allerhande. Mannen en vrouwen die vechten tegen uitsluiting en voor dialoog, ook met wie zich aan de overkant van de taalgrens bevindt. Ik ga ze hier niet opnoemen, want ik heb niet de pretentie om stemadvies te geven. Maar als je even nadenkt, kun je je ongetwijfeld zelf wel enkele verantwoordelijke politici voor de geest halen.

Afgezakte broeken en sluitspieren

Echt waar, ze zijn er, alleen komen ze nauwelijks aan bod in de media. Die horen veel liever oneliners over kaakslagen, potverteerders en profiteurs. Kijk maar naar de komende verkiezingsprogramma’s. Wie genuanceerde argumenten durft aansnijden, wordt platgewalst door (hoofdzakelijk) mannen  die roepen dat het genoeg is geweest, die dolgraag spreken over afgezakte broeken, sluitspieren en ander lekkers, maar verder met bitter weinig oplossingen voor de dag komen.

Je argumenten zijn grotendeels juist. Het is zielig om te zien hoe politici aan beide kanten van de taalgrens zich bezondigen aan non-beleid en de pensioenen, de sociale zekerheid en ons klimaat maar rustig op de klippen laten lopen.

Verkeerde conclusie

Peter Heirman

Je conclusie is echter verkeerd. Wie wint er, denk je, als mensen als jij niet meer gaan stemmen? Net die politici waar jij zo tegen van leer trekt. Zij die graag alles blokkeren en dan klagen dat het niet meer werkt. Zij die graag aan de kant staan roepen hoe verkeerd het allemaal loopt, maar het vertikken om zelf een oplossing voor te stellen.

Net nu moeten wij met zijn allen naar de stembus trekken en die mensen verkiezen die wel een alternatief hebben. Er staat ons dus maar één ding te doen. Stemmen godverdomme!

Peter Heirman

Entry filed under: Opinie. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Opinie: Leve de hangjongere Actietip: Stem Welzijnszorg Beter in Beeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: