Toerisme: Gids met mooiste plekjes van Vlaanderen

22 mei 2010 at 16:12 1 reactie


 

 

Met de Mooisteplekjesgids kun je wandelen en fietsen langs 50 natuurtoppers in Vlaanderen.

Pasar en Davidsfonds Uitgeverij pakken uit met een nieuw en uniek wandel- en fietsboek voor Vlaanderen.  De ‘Mooisteplekjesgids, wandelen en fietsen langs 50 natuurtoppers in Vlaanderen’ is een ontdekkingsgids met 36 wandelingen en 14 fietstochten langs 50 van de mooiste natuurplekjes in Vlaanderen. De wandel- en fietstochten werden alle 50 zorgvuldig uitgestippeld door lokale Pasar-afdelingen.

Je hoeft echt geen honderden kilometers af te leggen om een mooi natuurplekje te vinden. Ook in je eigen streek zijn er prachtige, maar vaak verborgen hoekjes die de moeite waard zijn. Van eind 2008 tot begin 2009 organiseerden 130 lokale Pasar-afdelingen een verkiezing van het ‘Mooiste natuurplekje’ in hun eigen gemeente. Een actie binnen het jaarthema Buur Natuur waarmee de vereniging de natuur dichtbij in de kijker wil zetten en duurzame recreatie wil promoten.

Gedurende enkele maanden kon iedereen zijn favoriete plekje kiezen uit drie suggesties. Via de lokale en de nationale website, via heuse stembiljetjes die tijdens activiteiten werden uitgedeeld, op promotiestands op grote of minder grote evenementen; duizenden Vlamingen brachten hun stem uit en verkozen 130 Mooiste Plekjes in de vijf Vlaamse provincies. Stuk voor stuk zijn het unieke, maar vaak onbekende, plaatsen.

Pasar selecteerde 50 locaties en stippelde een wandeling of fietstocht langs die mooie plekjes uit. Lokale Pasar-medewerkers die de streek als hun broekzak kennen, hebben de wandel- en fietsfiches zorgvuldig opgesteld met kennis van zaken. Het resultaat daarvan vind je in de box: een verzameldoos met 110 handige fiches.

De Mooisteplekjesgids is zo opgevat dat je er meteen mee aan de slag kunt. Voor elke wandel- of fietstocht zijn er twee of drie fiches waarop je alle details over de route terugvindt. De verschillende kaarten kan je heel eenvoudig losmaken en in het plastic hoesje mee op pad nemen. Op de achterzijde van de fiche vind je nog een hoop praktische tips.

Wandel door de Achelse Bossen en langs de Dijle in Mechelen, Volg het Paterkenspad in Drongen en breng een bezoek aan natuurgebied de Laakvallei in Tremelo. Fiets langs de groene plekjes van Torhout op zoek naar hét mooiste plekje. Laat je leiden langs bossen en beekjes, abdijen en kastelen. Je ontdekt oases van rust op een boogscheut van je voordeur.

Het nieuwe boek kadert bovendien perfect in het thema Vlaanderen verleidt waar Pasar een jaar lang rond werkt. Daarbij wordt in het magazine Pasar elke maand een andere Vlaamse provincie extra in de kijker gezet. Met reportages, interviews en de leukste tips voor uitstapjes in de betrokken provincie.

Als sociaal-culturele vereniging wil Pasar zoveel mogelijk mensen motiveren en kansen bieden om hun vrije tijd zinvol in te vullen. Dit alles gebaseerd op een jarenlange ervaring en met oog voor de nieuwste trends en evoluties op gebied van recreatie. Natuur is belangrijk voor ontspanning en recreatie. Pasar wil daarom de groene en open ruimte in Vlaanderen bewaren en mee ijveren voor méér natuur.

Op die manier bewijst Pasar eens te meer dat je geen verre reizen hoeft te maken om te genieten van mooie plaatsen. Elk weekend organiseren 330 lokale afdelingen tientallen activiteiten in heel Vlaanderen. Zorgvuldig uitgestippelde wandelingen, sportieve fietstochten en interessante uitstappen. Telkens opnieuw een gevarieerde en verrassende selectie voor iedereen die houdt van actief reizen met een tikkeltje meer.

Praktisch:

De Mooisteplekjesgids is uitgegeven door Davidsfonds uitgeverij en ligt vanaf vandaag in de Standaard Boekhandel voor 22,50 euro. Tot 30 mei kan de gids via Pasar besteld worden voor slechts 12,50 euro (+ 4 euro verzendingskosten. Leden van Pasar betalen geen verzendingskosten).

Entry filed under: Toerisme. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Nieuws: Willy Willy hamert op waardig werk Televisie: Waardig werk in Vlaanderen door een Afrikaanse bril

1 reactie Add your own

  • 1. mommen martine  |  20 maart 2011 om 19:51

    ‘wedstrijd attent Mooisteplekjesgids’.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: