Film: Terrasfilms in Leuven

28 mei 2010 at 15:23 Plaats een reactie


Les Barons, één van de trekpleisters op het programma van Terrasfilms

Juni in Leuven, dat wil zeggen: Terrasfilms! Terrasfilms is het oudste filmfestival van Leuven en is gebaseerd op een even eenvoudig als geniaal concept: een boeiende selectie films, een zwoele zomeravond, een frisse pint. De affiche is een mix van recente en wat oudere films, van grote kleppers en onuitgegeven titels, van horror, spanning, humor en romantiek. Films om te ontdekken of films om opnieuw te beleven. Visie grasduinde in het programma en stootte op echte filmparels met Panique au Village, Les Barons, Raising Arizona en (500) Days of Summer.

Woensdag 2 juni: Panique au Village – Paniek in het Dorp (Stéphane Aubier, Vincent Patar, België, 2009)

Langspeelfilmversie over de creaties van Stéphane Aubier en Vincent Patar die reeds voordien een cultstatus verworven hadden in Franstalig België, maar met deze prent ook Vlaanderen veroverden. Cowboy en Indiaan willen Paard verrassen met een verjaardagsfeest. Het loopt compleet uit de hand en ongewild maken ze het huis van Paard met de grond gelijk. Gevolg? Paniek in het Dorp!

Vlaamse regie: Jan Eelen

Stemmen: Wim Opbrouck, Tom Van Dyck, Frank Focketyn

Maandag 7 juni: Les Barons – Nabil Ben Yadir, België, 2009

Een hilarische kijk op het leven in Molenbeek van Marokkaanse jongeren. Een kaskraker in Brussel, maar ook in de rest van België. De film gooit alle clichés over Marokkanen op een hoop en maakt er een hilarische komedie van. Hier geen drammerige boodschappen over integratie, maar gewoon eens lekker lachen met jezelf. Dat lucht op. Volgens Nabil Ben Yadir zie je in zijn film het echte Molenbeek. Wel, dan wil ik er onmiddellijk gaan wonen.

Met: Nader Boussandel, Mourade Zeguendi, Monir Ait Hamou, Amelle Chahbi, Jan Decleir

Maandag 14 juni: Raising Arizona – Joel Coen/Ethan Coen, Verenigde Staten, 1982)

Een van die burleske, onweerstaanbare actiekomedies van de gebroeders Cohen. Kruimeldief Herbert McDunnough trouwt met voormalig agente Edwina ‘Ed’ McDunnough. Ze willen graag een kind, alleen blijkt zij onvruchtbaar. Daarom ontvoeren ze één van de vijf babies van meubelmagnaat Nathan Arizona. Er treden onverwachte complicaties op wanneer McDunnoughs ontsnapte gevangenismaten Gale en Evelle Snoats langskomen.

Met: Nicolas Cage, Holly Hunter, Trey Wilson, John Goodman, William Forsythe

Vrijdag 18 juni: (500) Days of Summer – Marc Webb, Verenigde Staten, 2009)

Een romantische film, maar dan wel een van het beklijvende soort. De film switcht voortdurend van tijdsperspectief. Net niet te veel, zodat je het verhaal kunt blijven volgen. Je krijgt een heel originele vertelling van hoe liefde ontstaat, groeit en weer uitbloeit, of misschien toch altijd een beetje blijft branden.

Met: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel

Terrasfilms, een initiatief van Cinema Zed,  zijn te zien op het binnenplein van Stuk Kunstencentrum van 2 tot 25 juni. Elke maandag, woensdag en vrijdag krijg je een andere film voorgeschoteld. De film start wanneer de zon volledig onder is (rond 22.30 uu). Bij regenweer vindt de vertoning plaats in het Stukcafé. Gratis toegang. Bekijk het volledige programma.

Entry filed under: Film. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Pascal Duquenne, een leven met Down Film: Het mooie groen – La belle verte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: