Actietip: Fiets je werk weg

31 mei 2010 at 15:49 Plaats een reactie


Bron: Radio 1

Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond en Radio 1-programma Peeters & Pichal zetten de beste fietsroutes voor woonwerkverkeer op de kaart. De actie ‘Fiets je werk weg!’ loopt in de week van 31 mei tot 4 juni. Tijdens de uitzendingen van Peeters & Pichal op Radio 1 (van 9 tot 11 uur) kunnen luisteraars de hele week tips geven over hun fietswerkweg. Fietsende pendelaars kunnen hun route aanvullen op de website. Ook wie nog op zoek is naar de beste route om naar het werk te fietsen, kan hier de ingevoerde routes raadplegen op de digitale kaart.

Aan goed uitgestippelde recreatieve fietsroutes is er in Vlaanderen geen gebrek. De routes die fietspendelaars gebruiken van en naar het werk staan nog niét op de kaart. Daar wil de actie ‘Fiets je werk weg!’ verandering in brengen. Als ervaren kyotoër ken je wel een mooi en veilig fietspad. Of heb je al een binnenweg gevonden naar jouw bedrijf. Wil je graag een route aanbevelen of met een grotere groep naar het werk fietspoolen? Vul dan je route in. Samen vullen we de fietspendelkaart aan voor Vlaanderen.

Op 4 juni testen enthousiaste fietspendelaars enkele fietswerkwegen van de website uit. Verzamel je collega’s en trap samen de werkdag op gang. Annemie Peeters komt met de fiets vanuit Antwerpen naar Brussel. Ook van Alken naar Hasselt en van Oostende naar Brugge worden fietspendeltochten georganiseerd. Fiets je mee? Alle informatie vind je op de website. Ook na de actieweek blijft de website online, zodat de verzamelde routes beschikbaar blijven én er nieuwe routes kunnen toegevoegd worden.

Deze actie maakt deel uit van de campagne Ik Kyoto, waarbij pendelaars uitgenodigd worden om zo duurzaam mogelijk van en naar het werk te reizen. Doe mee en maak kans op een van de talrijke prijzen.

Entry filed under: Actietips. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Film: Het mooie groen – La belle verte Expo-TV: Winnaars Canvascollectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: