Film: Millennium Documentaire Festival

5 juni 2010 at 19:13 Plaats een reactie


Een beeld uit A Blooming Business van Ton Van Zantvoort

Het Internationaal Documentaire Film Festival van Brussel draait volledig rond de Millenniumdoelstellingen. Verhelderende, verrassende en onthutsende documentaires. Visie pikt er alvast enkele pareltjes uit, maar laat dit u vooral niet beletten om zelf op ontdekking te gaan.

War & Love in Kabul Helga Reidemeister, Oostenrijk

Ze heten niet Roméo en Julia, maar Hossein en Shaima, en samen wonen ze in het door oorlog verwoeste Kaboel. Zijn beide benen zijn geamputeerd en zij is uitgehuwelijkt aan een veertig jaar oudere man. Maar ze houden van elkaar en niets kan die liefde stoppen, zelfs niet de druk van de families en de tradities waartegen ze het opnemen.

Atijat, The First Wife – Anna Baszczyk, Polen

Nadat ze al enkele jaren samenleven, heeft Atijat nog geen kind en ontdekt ze dat haar echtgenoot op zoek is naar een tweede vrouw. Ze heeft zich neergelegd bij haar lot en vertelt haar verhaal aan Ania, een jonge Poolse archeologe die haar probeert te helpen. Het relaas van een maatschappij waar vrouwen geen enkel recht hebben.

A Blooming Business Ton van Zantvoort, Nederland

De rozen in Europa komen uit Afrika. Maar tot welke prijs ? Jane, Osca en Kenedy, inwoners van de Naivasha provincie in Kenia, zijn gevangen door de wereldwijde bloemenindustrie. Ze tonen een wereld vol geweld, onderdrukking en verwerpelijke arbeidsomstandigheden. Voeg daarbij de vervuiling en het nabijgelegen meer dat opdroogt door de noden van de industrie. Zijn enkele rozen dat wel waard?

Last Train Home Fan Lixin, China/Canada

Het « Made in China » label verbergt een verrassende werkelijkheid. Het Zhang koppel werkt op twee dagen reizen van thuis. Twee dagen reizen met de trein. Al zestien jaar zien ze de kinderen enkel tijdens de eindejaarsfeesten. Een opoffering waarmee ze hen willen verzekeren van een opleiding en een betere toekomst. Maar hun dochter verzet zich.

Waste Land – Lucy Walker, Verenigd Koninkrijk/Brazilië

Over de kracht van kunst en hoe ze mensen en hun leven kan beïnvloeden. Vik Muniz, een van de meest bekende moderne fotografen keert terug naar zijn Braziliaanse roots en waagt zich aan een dappere onderneming : een samenwerking met de « catadores », die vuilnis vergaren op de vuilnisbelt van Rio de Janeiro.

Het Millennium Documentaire Festival vindt plaats van 12 tot 18 juni in Vendôme, Civa en Flagey.

Entry filed under: Film. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Actietip-Expo: Biogeosafari Actietip: Met de fiets naar het werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: