Jeugd: Prenten Tom Schamp in Literair Museum Hasselt

19 juli 2010 at 11:26 Plaats een reactie


Tom SchampTom Schamp

Busjerijden op het gezicht van een zwarte reuzin, op de koffie gaan bij een gekooide zebra, zeemannen op een paard of een regen van muzikanten die uit de hemel komen gedonderd: je kan het zo gek niet bedenken of illustrator Tom Schamp heeft het getekend.

Zijn naam zegt u misschien -nog- niets, maar als u zijn illustraties bij artikels in Humo of De Standaard niet kent, dan zijn het wel zijn posters voor onder andere het kortfilmfestival Anima, de Boekenbeurs of de Jeugdboekenweek.

Tom Schamp illustreerde de voorbije jaren ook een aantal prentenboeken voor kinderen, zoals ‘De dromen van Boeba’ en ‘Otto rijdt heen en weer’. Zijn tekeningen zijn kleurrijk en ontwapenend, soms treffend eenvoudig en soms heerlijk gedetailleerd. In beide gevallen blijf je naar de heerlijke illustraties kijken.

Nog tot 7 november kan je in het Literair Museum van Hasselt de tentoonstelling ‘Feest in de stad’ gaan bekijken met tekeningen uit de prentenboeken van Tom Schamp, hoewel “kijken” niet echt een juiste beschrijving is. Ouders kunnen naar hartelust de illustraties in detail bestuderen, terwijl de kinderen (van 5 tot 12 jaar) zich uitleven met doe-opdrachten. De jongsten kunnen zelf door de straten van ‘Otto’ rijden met een bijzonder magneetspel.

Tom Schamp

De kleurrijke tentoonstelling 'Feest in de stad' kan je nog tot het einde van de zomervakantie gaan bekijken in het Literair Museum van Hasselt.

En nog een leuke tip voor wie al aan het nieuwe schooljaar durft te denken: op zaterdag 4 september kunnen kinderen van de lagere school hun lege kaftpapier laten ‘betekenen’ door Tom Schamp en collega-illustrator Danny Juchtmans, in Vrijetijdscentrum De Borre in Bierbeek.

Lieve Van den Bulck


Literair Museum Hasselt

www.tomschamp.com

Entry filed under: Actietips, Boeken, Expo. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Muziek: Angélique Kidjo in Bozar Brussel Boek: Aller/Retour (De grenzen van Fort Europa)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: