Theater op de Markt in Hasselt

6 augustus 2010 at 16:10 Plaats een reactie


Nog heel het weekend kun je genieten van theaterstukken en -gezelschappen van diverse pluimage in het Hasseltse stadscentrum tijdens Theater op de Markt. Visie dook op de valreep in het programma en kwam terug boven met enkele onvervalste smaakmakers:

Studio Orka – Warmoes (7+)

Dit jaar presenteert Studio ORKA voor het eerst een productie op Theater Op de Markt. In ‘Warmoes’ graven ze zich onder in de volkstuintjes van de Hasseltse Banneuxwijk en laten het publiek proeven van geëmigreerde courgettes, welriekende prinsessenboontjes en spinazie waar je ijzersterk van wordt. Wees welkom op de opentuinendag en maak kennis met enkele wel héél gedreven tuinierders. Een verhaal over bonsaifanaten en gemiste kansen.

Circus Ronaldo – Circenses (12+)

Voor hun nieuwe voorstelling gaat de familie Ronaldo op weg met een dertien-koppig ensemble, voor het eerst bestaande uit drie generaties. Ze brengen een poëtische en gevoelige voorstelling, die tegelijkertijd ook ruw en ongeschaafd is. Behalve de grote lachsalvo’s, waar Circus Ronaldo bekend voor staat, vinden we in ‘Circences’ steeds weer een melancholische ondertoon. Circus is immers als het leven: alles is vergankelijk…

Doordat het publiek ‘Circences’ zowel front- als backstage kan meemaken, krijgt de voorstelling een extra dimensie. Voor de pauze zit de helft van de toeschouwers rond de piste. Zij beleven de “echte voorstelling” in een warme sfeer van rood fluweel en klatergoud. De andere helft van het publiek zit aan de achterkant van het rode doek, waar het donkerder en smeriger is. Hier kleden de artiesten zich om en warmen ze zich op; er heerst een andere waarheid.

Het publiek ziet de andere kant niet; enkel het geluid loopt door elkaar. Na de pauze wisselen de toeschouwers echter van plaats. Wie backstage zat, krijgt in de piste een antwoord op zijn nieuwsgierigheid. Wie frontstage zat, ontdekt de donkere achterkant van het circus…

Een spectaculaire en hartverwarmende voorstelling, balancerend tussen fictie en realiteit.

Theater Froefroe – Kammelot (6+)

In de burcht van Kammelot strijden koning Arthur en zijn trouwe ridder Lancelot om de hand van Guinevère, de schone jonkvrouwe. Zo gaat althans het verhaal van de koene ridders en de eenzame jonkvrouwen in de tijd van de Ronde Tafel. Maar ging het verhaal wel écht zo? Waren die ridders wel zo stoer? Was Lancelot wel zo trouw? Was Guinevère wel zo eenzaam? Was die tafel wel zo rond?
Theater Froe Froe brengt een vurig verhaal vol Middeleeuwse uitdagingen. Jonkvrouwen redden is de missie; super-entertainment is het resultaat.

Bekijk zeker ook het uitgebreide programma en vind er de verschillende dagprogrammaties.

Entry filed under: Jeugd, Theater. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Boek: Aller/Retour (De grenzen van Fort Europa) Film: L’ Age de raison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: