Actietip: Water blijft stijgen in Pakistan

30 augustus 2010 at 16:14 Plaats een reactie


APTUC staat klaar om de Pakistanen te helpen.

Miljoenen mensen zijn getroffen door de zware overstromingen in Pakistan. De ramp treft bijna 20 miljoen mensen die nood hebben aan onderdak, drinkbaar water en voedsel. Ondertussen bedreigt het water nu ook 3 grote steden in het zuiden van de Indusvallei, nadat ook het noorden al overspoeld werd.

Lokale organisaties zijn van enorm belang om getroffen landgenoten bij te staan. Onder hen ook de onafhankelijke vakbond APTUC, een partner van ACV en Wereldsolidariteit.

“Momenteel verzamelen wij basisgoederen zoals tenten, drinkwater en geneesmiddelen”, zegt algemeen secretaris Shouket Ali van APTUC vanuit Pakistan. “In de getroffen gebieden zijn er geen wegen, scholen en ziekenhuizen meer. Miljoenen mensen zijn hun werk en huis kwijt. Ze moeten letterlijk van nul beginnen. Opnieuw jobs creëren voor deze mensen, dat is de grote uitdaging van ons land en hier heeft APTUC een belangrijke rol in te spelen.”

In bepaalde delen van het land is de overheid letterlijk weggespoeld. “Pakistan heeft een zwakke overheid, wat de problemen nog vergroot”, zegt Stijn Sintubin van ACV Internationale Dienst. “In de Swot-vallei bijvoorbeeld waren de taliban net teruggedrongen, maar dreigen ze nu terug het heft in handen te nemen. Als internationale gemeenschap mogen we niet afwezig blijven bij deze ramp. Taliban en andere moslimfundamentalisten vullen het gat dat wij achterlaten. Zo dreigen Pakistanen zich bij hen te voegen, gewoon omdat ze bij niemand anders terecht kunnen voor hulp.”

Peter Heirman

 Steun Pakistan met een gift op 000-0000012-12. In een latere fase, wanneer de heropbouwplannen op langere termijn van APTUC concreet zijn, bekijken ACV en Wereldsolidariteit hoe ze hun partner verder kunnen ondersteunen.

Entry filed under: Actietips. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Game: Ga de strijd aan met soa’s in gratis computerspel Pirates (14+) Opinie: Leve het Vlaamse onderwijs? Vive l’enseignement flamand?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: