Actietip: Youssou N’Dour op Wachtnacht in Gent

4 september 2010 at 06:00 Plaats een reactie


189 landen deden in het jaar 2000 de belofte dat ze harde inspanningen zouden doen om de armoede de wereld uit te helpen en de levenskwaliteit van alle inwoners te verbeteren. Die beloften werden vastgelegd in acht concrete Millenniumdoelstellingen: de armoede halveren, alle kinderen naar school, gelijke kansen voor iedereen, minder kinder- en moedersterfte, aids stoppen, voor een duurzaam milieu zorgen en beter, eerlijker samenwerken met landen uit het Zuiden.

Mooie woorden bij het toenmalige begin van het nieuwe millennium. Er werd zelfs een streefdatum geplakt op de Millenniumdoelstellingen: in 2015 moeten ze gerealiseerd zijn. Maar met nog amper vijf jaar te gaan, ziet het er niet goed uit. Slechts één van de acht doelstellingen, aids stoppen, zou gehaald kunnen worden, als de wereldwijde inspanningen worden voortgezet. Voor alle andere doelen variëren de inspanningen van de VN-lidstaten van ‘Onvoldoende’ tot ‘Onaanvaardbaar slecht’.

Miljoenen mensen overal ter wereld wachten al heel lang op drinkbaar water, een degelijk inkomen, een job, de kans om naar school te kunnen gaan of een eerlijke prijs voor de producten die ze maken.

Genoeg gewacht! Tijd om in actie te schieten! Wacht mee op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen tijdens de Wachtnacht op 11 september in Gent. Daar wordt een videoboodschap opgenomen voor de wereldleiders, om te tonen dat wij het wachten beu zijn. Zelfs wereldster Youssou N’Dour (die van de wereldhit ‘Seven seconds away’, ja) komt mee wachten op het Sint-Pietersplein.

Wachtnacht: discussiëren en/of feesten

Wie wat dieper wil ingaan op de inhoudelijke thema’s van de Millenniumdoelstellingen, kan gaan kijken naar een debat in de Vooruit (om 15 uur) of naar “8”, een verzameling kortfilms over de doelstellingen gemaakt door de top van de internationale regisseurs (Wim Wenders, Gael García Bernal, Gus Van Sant…), ook om 15 uur in een auditorium van de Gentse Universiteit. In de Zebrastraat is er ook een fototentoonstelling.

Wie de wereld wil verbeteren door gewoon eens goed uit zijn dak te gaan, komt vanaf 16 uur aan zijn trekken op het Sint-Pietersplein. Op het podium een hele rist artiesten eerste klas: De Propere Fanfare, Sioen, Luc De Vos, Coco Junior, Stef Kamil Carlens, Stromae (van de zomerhit ‘Alors on danse’), Johan Verminnen en Tom Dice. Wie in dat lijstje zijn gading niet vindt, mag thuisblijven en zijn platen van Engelbert Humperdinck nog een keertje gaan afspelen.

Om 21 uur zetten wereldster Youssou N’Dour en zijn band de Wachtnacht pas helemaal goed in met hun mix van pop, reggae en Afrikaanse ritmes. DJ Sven Van Hees mag om 23 uur het feestje voortzetten en vanaf 24 uur zendt radiozender Studio Brussel live uit vanuit de Vooruit. Tot in de vroege uurtjes…

Lieve Van den Bulck

Fris je muzikale geheugen alvast op, zodat je tijdens de Wachtnacht volop kan meekwelen met Youssou N’Dour:

 

WACHTNACHT

Zaterdag 11 september vanaf 15 uur

Sint-Pietersplein, Gent

Gratis

www.wachtmee.be

Entry filed under: Actietips, Film, Fotografie, Muziek. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Muziek: Moulin Rock Boek: Het idee m/v – Asha ten Broeke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: