Boek: Goed tegen noordenwind – Daniel Glattauer

9 september 2010 at 18:32 Plaats een reactie


Wanneer Emmi haar abonnement op het tijdschrift Like met een e-mail wil opzeggen, belandt ze door een tikfout bij een zekere Leo Leike.Van dan af ontspint zich een hoogst origineel liefdesverhaal. Leo en Emmi blijken het goed met elkaar te kunnen vinden en blijven elkaar mailen. Met elke mail sluipt de verliefdheid hun computer binnen. De Oostenrijkse schrijver Daniel Glattauer schreef met Goed tegen Noordenwind een grappig, ontroerend en origineel liefdesverhaal in de vorm van een e-mailroman. Het boek is nu inmiddels aan zijn tweede druk toe, maar we wilden het u niet onthouden.

Dit boek lees je in een ruk uit. De mails die Leo en Emmi elkaar over en weer sturen, had je als lezer zo graag zelf willen schrijven. Glattauer bouwt de spanning in zijn boek ook heel ingenieus op. Het begint met een toevallige, grappige cyberontmoeting, evolueert naar een virtuele vriendschap om uiteindelijk uit te groeien tot een passionele liefdesrelatie.

Zo’n mailverhouding brengt natuurlijk zijn problemen mee. Leo en Emmi weten niet van elkaar hoe de ander eruit ziet, of de mails wel allemaal zo oprecht zijn en of ze elkaar wel willen ontmoeten. Met dat laatste weet de schrijver je aandacht vast te houden. Leo en Emmi flirten voortdurend met elkaar, drinken zich samen lazarus (elk voor hun computerscherm welteverstaan) en geven zich zelfs over aan wederzijdse seksuele fantasieën. Dat Emmi een gezin heeft, maakt het alleen maar spannender. Als lezer weet je pas op het laatst of ze elkaar ook echt te zien krijgen.

Originele blik

Een lichtvoetige roman die toch nog over iets gaat. Het zou ieder van ons kunnen overkomen. Het werpt ook een originele blik op onze informatiesamenleving, waarin communiceren zo makkelijk geworden is dat we het onszelf soms hopeloos moeilijk maken.

Peter Heirman

Daniel Grattauer, Goed tegen noordenwind, Wereldbibliotheek, Amsterdam, 221 blz.

Entry filed under: Boeken. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Film: Adem Beeldende kunst: Gotische toren van Wim Delvoye in 55 seconden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: