Open Forumdag: diversiteit en erfgoed in Genk

21 oktober 2010 at 07:00 Plaats een reactie


Goed, een “Open Forumdag“, dat klinkt niet zo sexy, zeker niet als activiteit op een vrije zaterdag. Maar laat je vooral niet misleiden door de droge titel van dit evenement van het Minderhedenforum. Op zaterdag 30 oktober kan je er de hele dag deelnemen aan meer dan dertig interessante workshops.

Klinkt nog steeds wat droog? Verkeerd gedacht: je kan bijvoorveeld een erfgoedwandeling maken op de historische mijnsite in Genk (C-Mine). Of je nestelt je in de zetel voor de sportdocumentaire ‘Passing Diversity’. Misschien win je een meet and greet met vtm-journalist Farouk Ozgunes, Groen!-voorzitter Wouter Van Besien of Jozef De Witte (van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding)?

Er is ook een workshop waarin vrouwen praten over single-zijn in verschillende culturen, doorspekt met fragmentjes uit de film “Zina&Mina Tales”. Zes jonge meisjes brengen in de voormiddag hun theaterstuk “Gemeenschappelijke ruimte”, over hun zoektocht naar zichzelf, hun dromen, hun verlangens en natuurlijk over jongens en relaties. En in plaats van te praten of debatteren over woonwagenbewoners kan je gewoon met een groep een bezoekje brengen aan het woonwagenterrein in Gent en een praatje maken met deze mensen.

De rode draad in al deze sociaal verantwoorde vrijetijdsbesteding: erfgoed en migratie. Het Minderhedenforum bestaat dit jaar 10 jaar en neemt op deze vijfde editie van haar Open Forumdag ons erfgoed onder de loep. Onder het motto: “Kennis en waardering van onze geschiedenis kunnen bijdragen tot onze toekomst.” Die mooie woorden worden in de praktijk omgezet met workshops (in de voor- en namiddag) en debatten (op het einde van de namiddag en ook tijdens bepaalde workshops).

Een ideale manier om je mening te laten horen aan pakweg minister van Armoedebeleid en Media Ingrid Lieten (SP.A), minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) of de grote baas van de VDAB, Fons Leroy. De hele dag is bovendien gratis, voor niets! Wat houdt je nog tegen?

Open Forumdag 2010
Een organisatie van het Minderhedenforum
zaterdag 30 oktober 2010, 9-18 uur
C-Mine, Genk

Schrijf je gratis in op www.minderhedenforum.be/openforumdag.


Entry filed under: Actietips.

Boek: Gekleed te water (Tineke Beishuizen) Sprakeloos in de Buurt van Tom Lanoye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: