Film: Children of War

4 december 2010 at 17:04 Plaats een reactie


10 december, Dag van de Mensenrechten, gaat in Bozar in Brussel niet onopgemerkt voorbij. In het Paleis voor Schone Kunsten staat dan de avant-première gepland van Children of War, de beklijvende en veel gelauwerde documentaire van Bryan Single over de herintegratie van kindsoldaten in Oeganda. De film wordt ingeleid door minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere en wordt gevolgd door een debat over de inbreng van gewone mannen en vrouwen in de verdediging van de mensenrechten.

Children of War belicht de burgeroorlog in Oeganda die dit land reeds 20 jaar in de greep houdt. 35.000 kinderen werden ontvoerd en gedwongen om mee te vechten met het rebellenleger. In het noorden van het land vangt een rehabilitatiecentrum de kindsoldaten op en bereidt hen voor om terug te keren naar hun familie. Gedurende drie jaar volgde Bryan Single een aantal van die kinderen op hun emotionele en spirituele reis. In zijn film contrasteren de mooie beelden met het rauwe karakter van de getuigenissen. Een stukje hedendaagse geschiedenis van een land dat snakt naar vergeving en hoop.

Panelleden in het debat na de film zijn schrijfster en journaliste Els De Temmerman, de Hongaarse onderzoeker Gabor Gombos, de Indisch-Tsjechische leraar Sri Kumar Vishwanathan, de Duitse wiskundige en transgender-activiste Julia Ehrt, mensenrechtenactivist bij Human Rights Watch Reed Brody, Léo Kaneman en Steven Vanackere.

De toegang is gratis (max. 2 tickets per persoon). Best reserveren via bozar.cinema02@bozar.be

Entry filed under: Film. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Actietip: Werk mee aan de allereerste Fairphone Toerisme: 24 verhalen over tram 24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: