Vestimentaire verrassingen in het Legermuseum

4 februari 2011 at 16:16 Plaats een reactie


Of een uniform de andere sekse nu aantrekkelijker maakt? Over die vraag zijn al tientallen tijdschriften volgepend. Wij dagen je uit: ga het zelf ontdekken in het Legermuseum tijdens ‘Museum Night Fever’ op zaterdag 26 februari. Op die avond lokken19 Brusselse musea jongeren met de meest originele en in het oog springende activiteiten.

We durven ervoor wedden dat het Legermuseum die avond één van je meest zinnenprikkelende museumbezoekjes ooit wordt: de deuren worden pas opengezet om 19 uur ’s avonds, er worden cocktails en cava geserveerd in een fashionista bar, modestudenten showen hun op uniformen geïnspireerde creaties op een catwalk in de hal en een bende geüniformeerde majoretten en fanfaristen komt de boel nog meer opvrolijken.

De eigenzinnige, fun- en cultuurminnende jongeren van AmuseeVous staken een visueel spel ineen over legeruniformen, dat de veelbelovende titel ‘I love a (wo)man in uniform’ meekreeg. En voor wie het toch liever wat klassieker houdt, zijn er gratis rondleiding die je allerlei ongetwijfeld zéér nuttige weetjes bijleert over de geschiedenis van het uniform (was die legerkledij dan niet altijd al vormeloos en kakigroen?).

Redenen genoeg om op zaterdag 26 februari naar het museum in het Brusselse Jubelpark af te zakken. In je beste outfit natuurlijk, want de fashion police houdt je in de gaten: wie een uniform draagt, mag die avond gratis naar binnen!
Is je uniform niet gestreken en wil je dus toch liever inkom betalen? Met een ‘Museum Nihgt Fever’-armband (8 euro in voorverkoop, 12 euro de dag zelf) krijg je toegang tot alle 19 de deelnemende musea in Brussel, de afterparty én de MIVB-pendelbussen die tussen 19 en 1 uur van het ene naar het andere museum zullen rijden.
www.museumnightfever.be
Benieuwd naar vorige, bijzonder succesvolle edities van de Museum Night Fever? Bekijk dan dit filmpje uit het VRT-journaal:

Entry filed under: Expo, Jeugd.

Expo: Alter Nature in Z33 Hasselt Boek: Klein Arabisch Prentenboek (Lucas Catherine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: