Film: Vijfde Filmfestival van Oostende (2-10 september)

24 augustus 2011 at 14:55 Plaats een reactie


Het is moeilijk -om niet te zeggen onmogelijk- om te kiezen uit het steengoede programma van Filmfestival Oostende, dat van 2 tot 10 september loopt. Toch doen we een poging: Visie selecteert in willekeurige volgorde voor u vijf films waarvan we zeker zijn dat ze u niet onbewogen kunnen laten.

1. Trust (Verenigde Staten, 2010)

De 14-jarige Annie begint te chatten met een leuke jongen, die haar hart verovert met leuke gesprekken, complimentjes en een gedeelde fascinatie voor volleybal. Wanneer ze elkaar ontmoeten, blijkt Charlie helemaal niet aan de verwachtingen te voldoen. De ontmoeting zal Annie’s leven en dat van haar familie veranderen op een manier die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. Het verhaal klinkt cliché, maar wie de trailer bekijkt, weet dat dit een bijzonder aangrijpende film wordt:

Op 4 en 5 september te zien in Kinepolis Oostende.
Op maandag 5 september is er een speciale vertoning van ‘Trust’ voor mensen die met jongeren werken. Gastsprekers van Child Focus en de Computer Crime Unit komen dan toelichting geven bij de problematiek.

2. The Devil’s Double (België, 2011)

De slotfilm van het Filmfestival Oostende belooft vuurwerk: ‘The Devil’s Double’ sleept je mee in het dolgedraaide leven van de Iraakse luitenant Latif Yahia. Die wordt door Uday Hussein (de oudste zoon ván) gedwongen om zijn body double te worden. Latif neemt de officiële plaats van Uday in en komt terecht in een wereld van verraad, corruptie, macht, waanzin, vrouwen en oorlog. De film is gebaseerd op ware feiten. De vette muziek van Depeche Mode (‘Personal Jesus’) maakt alvast één ding duidelijk: fasten your seatbelts voor deze première!


Op 9 en 10 september te zien in Kinepolis Oostende.

3. Beyond The Steppes (België, 2010)

In haar eerste langspeelfilm vertelt de Belgische Vanja d’Alcantara het verhaal van haar eigen grootmoeder. In 1940 worden Nina en haar baby door de sovjets gedeporteerd naar een socvhoz, een staatsboerderij waar ze moet werken onder toezicht van de Russische politie. Wanneer haar zoontje zwaar ziek wordt, gaat ze -dwalend door onherbergzame Kazachse landschappen- op zoek naar de nodige medicijnen. ‘Beyond The Steppes’ werd vier keer genomineerd in de filmcompetitie die aan het festival verbonden is, onder andere voor ‘beste regie’ en ‘beste actrice’.


Op 8 september te zien in Kinepolis Oostende.

4. Circumstance (Frankrijk/Verenigde Staten/Iran, 2011)

Een film die waarschijnlijk nooit de cinemazalen zal halen van het land waar hij gedraaid is: Iran. Atafeh en Shireen, twee beste vriendinnen in het hedendaagse Teheran, experimenteren zoals alle jonge meisjes met hun beginnende seksualiteit. Hun dromen worden de kop ingedrukt door een maatschappij die hen ouderwetse tradities en omgangsvormen oplegt, en door Atafehs broer. ‘Circumstance’ is het debuut van regisseur Maryam Keshavarz en won op het Sundance Filmfestival de publieksprijs.


Op 4 september te zien in cinema Rialto.

5. Omar m’ a tuer (Frankrijk, 2011)

Omar Raddad ziet zichzelf in 1994 veroordeeld worden tot 18 jaar gevangenisstraf, voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Ondanks een flagrant gebrek aan bewijzen acht de volksjury de Marokkaanse Fransman schuldig aan de moord op Ghislaine Marchal, bij wie Raddad tuinman is. In ‘Omar m’ a tuer’ zit je er machteloos bij en kijk je toe hoe Raddad heen en weer geslingerd wordt tussen geloof en ongeloof, machteloosheid en woede, verdriet en wanhoop. Pijnlijk om te moeten zeggen dat deze film helemaal gebaseerd is op een waargebeurde historie.


Op 8 september twee keer te zien in Kinepolis Oostende.

Filmfestival Oostende
2-10 september
Locaties: Rialto, Kinepolis

www.filmfestivaloostende.be

Entry filed under: Film. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Theater: Doodgraag, omgaan met verlies Expo: Isala & Louise (twee vrouwen, twee verhalen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Meest gelezen

Aantal bezoekers

  • 248.243 bezoekers

%d bloggers liken dit: