Mind the Book

22 februari 2012 at 16:03 Plaats een reactie


Nood aan een kritisch en/of maatschappelijke verantwoord boek op je nachtkastje? Men reppe zich van 9 tot 11 maart naar de Vooruit in Gent, waar de tweede editie van ‘Mind the Book’ doorgaat.

Vroeger was er in Antwerpen ‘Het Andere Boek’, maar sinds vorig jaar is er een opvolger voor dat boekenfeest van alternatieve literatuur: Mind the Book. Denk bij alternatief niet aan handleidingen voor kaartlezers en waarzeggers, wel aan boeken die niet zo makkelijk in de grote boekhandels belanden – of toch niet op de bovenste plank.

Een greep uit het interessante aanbod: een hele collectie graphic novels, bekende en minder bekende poëzie, non-fictie over maatschappelijk relevante en actuele thema’s, romans en jeugdliteratuur die ver boven het gemiddelde niveau van een stationsromannetje uitstijgen…

De Russische Eduard Limonov: achtereenvolgens een crimineel, een zwerver, een staatsgevangene en nu presidentskandidaat.

Niet weg te denken van Mind the Book is het grote aanbod van razend interessante lezingen en debatten. Een Iraakse activiste en schrijfster komt vertellen over de verborgen kanten van de oorlog in haar land. Auteur Emmanuel Carrère komt verduidelijken wie de Russische Eduard Limonov was en is (achtereenvolgens een crimineel, een zwerver, een staatsgevangene en huidig presidentskandidaat). Kinderboekenschrijver Ted Van Lieshout doet zijn publiek gegarandeerd slikken als hij tekst en uitleg geeft bij zijn boek ‘Mijn meneer’, een autobiografisch verhaal over de vriendschap van een 11-jarige jongen met – en het misbruik door- een oudere man.

Wij hebben maar één tip: gooi alle andere activiteiten uit je agenda en kampeer een weekendje in de Gentse Vooruit. Zeker ook voor de Emotie, plezier en cultureel verantwoorde momenten gegarandeerd! Vergeet niet op tijd je ticket te reserveren (7 of 10 euro, naargelang de dag).

Wanneer? 9-11 maart
www.mindthebook.be

Entry filed under: Actietips, Boeken, Strips. Tags: , , , , , , , , , , , , .

Museum: Krokuskriebels Actietip: Dagen Zonder Vlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Welkom op de blog van Visie! Hier vind je…

films
boeken
theater
expo’s
vakantie- en actietips
jeugd
Ideeën of een reactie? Laat ze zeker achter!

Aantal bezoekers

  • 248.212 bezoekers

%d bloggers liken dit: