Visie?
Visie is het ledenblad van CM, ACV en ACW. Op onze blog vind je recensies van films, boeken, theater en expo’s met een sociaal tintje. Hieronder kun je een reactie achterlaten voor de redactie.
Abonnement Visie
Heb je een vraag over je Visie-abonnement? Vul dan het formulier in op www.acw.be/visieredactie. Zo komt je vraag meteen bij de juiste dienst terecht.
44 reacties Add your own
Geef een reactie
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
Damiaens Leon | 22 februari 2010 om 20:54
Prima opzet en eco verantwoord.
2.
Hans | 15 maart 2010 om 12:11
Ben benieuwd
3.
acwvisie | 15 maart 2010 om 15:42
Wij zijn ook benieuwd naar jullie reacties!
Groeten,
de redactie
4.
hugo | 7 mei 2010 om 17:52
In Visie nr. 14 , vrijdag 7 mei 2010, laatste bladzijde lees ik :
” Verder deze week op de Visie-blog. … Expo : Kamp Vogelsang”.
Ik zocht in de blog naar deze expo maar vond niets! In de categorie is er commentaar over 3 expo’s maar Kamp Vogelsang is daar niet bij.
Zocht ik niet goed of werd de commentaat nog niet op bloggeplaatst?
5.
hugo | 7 mei 2010 om 17:54
verbeter : … . In de categorie “EXPO” is er commentaar …
6.
acwvisie | 8 mei 2010 om 15:54
Beste Hugo,
Dat klopt. Het artikel over Kamp Vogelsang komt volgende week aan bod. Door het grote aanbod aan cultuurnieuws en actualiteit hebben we het een beetje moeten uitstellen. Onze excuses hiervoor.
7.
declercq | 27 mei 2010 om 19:03
Heirman in Visie nr 16
Beste, het is al geleden van de tijd dat Desmedt nog bisschop in brugge was dat men zo moest schieten op …(weet je waarschijnlijk niet? te jong? of géén algemene kennis?)
Visie staat vol van “solidariteit” “vrjwilligerswerk” “je naaste graag zien” en wat doet Peter Heirman? er tegen in gaan.
Wij zijn solidair met IEDEREEN uitgenomen met onze naaste buren? is het niet Peter? BHV heeft niets te zien met “Bastaards” (wat een vuil scheldwoord MR Heirman) In formeer u eens goed. Gelukkig ben je ook na de oorlog geboren anders konden we ons nog aan grovere scheldwoorden verwachten, je weet wel die “kleurlozen”
Graag zou ik hebben dat je “Visie” gebruikt voor wat het bedoeld is “onpartijdige kritiek geven over het Beleid” door welke partij ook!
Stop aub om steeds maar je eigen nest te bevuilen, of heb je dat niet? bastaard misschien?
Wees een klein beetje fier op je eigen kultuur, als je die hebt?
Groetjes en hopelijk was dit de laatste keer, want “trop is teveel”
GD
8.
Beirnaert Rita | 24 juli 2010 om 14:21
Graag hadden wij iets willen zetten in jullie lezersrubriek.
Zorgkas
Mijn moeder is 87 jaar, zware hartpatiente en slecht te been.
Haar kinderen en schoonkinderen verzorgen haar iedere dag. Wij dachten dat de ZORGKAS ons daarin zou steunen. Niets is minder waar. Op onze aanvraag werd negatief gereageerd. Indien mijn moeder opgenomen wordt in een woon en zorgcentrum of officieel
thuisverpleging zou krijgen, dan komt zij wel in aanmerking voor een toelage. Bij ons speelt nu de gedachte dat werkverschaffing belangrijker is dan de hulp die zij van haar familie krijgt en dit in haar vertrouwde omgeving. Elk jaar zijn wij VERPLICHT een bijdrage te betalen om solidair te zijn, waar is nu de solidariteit ??
Blijkbaar komen minder en minder mensen in aanmerking voor deze toelage. Wat gebeurt er met onze bijdrage ?
9.
Weytjens Rina | 28 januari 2011 om 18:03
Beste
Visie 03 vrijdag 28 jan 2011
De sudoku was super makkelijk.De oplossing moet opgestuurd worden en de winnaars worden bekendgemaakt in de sudoku-puzzel 5.
Er zullen honderden sudoku’s opgestuurd worden en ieder moet een postzegel bijvoegen van 0.59 cent terwijl de winnaars in sudoku puzzel 5 bekend worden.
Mijn vraag waarom die postzegel ?????
Weytjens Rina
10.
acwvisie | 28 januari 2011 om 22:59
Beste Rina,
Met die postzegels financieren wij de aankoop van de prijzen voor de puzzels.
11.
Len | 12 februari 2011 om 09:55
We zijn vandaag met jullie naar VELO geweest! Er zijn ook andere groepjes naar de drukker geweest en naar kazou. Het was echt heel leuk. Ook het artikel schrijven en het later dan te zien in de krant. Echt bedankt om dit te organiseren.
12.
acwvisie | 12 februari 2011 om 19:41
Dat is heel graag gedaan. Ook wij vonden het bijzonder leuk en boeiend om een dag met een jonge bende op te trekken.
13.
Lieve | 15 februari 2011 om 10:51
Hallo Len, wij vonden het ook heel leuk! Jullie hebben heel goede artikels geschreven en foto’s gemaakt. Het filmpje komt nog tegen 25 februari online op onze blog, hou het dus zeker in het oog! Ook jullie bedankt voor het harde werk he.
Groetjes, Visie-redactrice Lieve
14.
Erwin | 20 februari 2011 om 11:54
Hallo Visie,
ik zie dat jullie blad is ook digitaal aanwezig is.
vraagje, zijn oudere/vorige uitgaven nog ergens te downloaden?
gr.
15.
acwvisie | 20 februari 2011 om 15:22
Beste Erwin,
Via deze link vind je een bloemlezing van artikels uit Visie. Ze staan er niet allemaal op, maar wel de meest interessante.
16.
Fons Wuyts | 9 september 2011 om 11:36
op jullie ‘homepage’ staat 5 keer ‘leuk’, en 0 keer ‘plezant’
hebben jullie iets tegen Vlaamse accenten?
17.
acwvisie | 9 september 2011 om 12:34
Beste Fons, wij vinden het met Visie heel plezant dat u deze reactie plaatst. Bedankt voor de taalkundige suggestie, we zullen deze zeker gebruiken.
Groeten,
de Visie-redactie
18.
betsy neckers | 30 september 2011 om 12:57
Beste , is het geen tijd om in plaats van de niet te vullen putten van het Zuiden te proberen vullen ,jullie acties te verleggen naar mensen in ons eigen land die door de één of andere reden buiten de ziekte tegemoetkoming en of invaliditeit vallen …
Wijzelf worden geconfronteerd met M.E. in onze familie , door al de toestanden die er heersen rond Fibromyalgie wil ik het zo niet meer benoemen , het is geen probleem tussen de oren , het is een hardnekkig tot nu toe niet te genezen viraal probleem . Wat een schande , zelfs een arts die als één van de weinigen die klachten serieus nam wordt door jullie ziekenbond op het matje geroepen , waar zijn we in dit land mee bezig … Maar wel héél de wereld willen geld toestoppen , HALT , onlangs bij het bladeren door oude Avenues kwam ik een artikel tegen van rond het jaar 1980 , toen was er ook grote droogte in dde Sahel , en de conclusi was , als men al die hulp blijft geven let op Zullen de droogte problemen nog verergeren in de toekomst ! ) raar hé , dat is zo lang geleden , die voorspelling is dus uitgekomen blijkbaar . dat men zorgt voor zonnepaneeltjes om bij het water putten te helpen , zon is daar overvloedig , en een electrisch aangedreven lier zal h de vrouwen daar hun leven veel vergemakkelijken , als men in zoiets investeerd dan ben ik accoord , maar géén geld !!!!alleen hulpgoederen … b.neckers
19.
Tanja Gaeremijn | 14 oktober 2011 om 08:53
Beste,
Ik las het artikel dat sommige mensen met heel weinig moeten rondkomen.
Ik ben rugpatiente en alleenstaande mama met 2 kinderen. Ik moet me elke maand beredderen met een 1100 euro wat heel zwaar is. Ja, hier in ons eigen land is veel armoede en we kiezen daar niet voor, wat zou ik graag kunnen terug werken
20.
Fons Wuyts | 26 maart 2012 om 18:54
Beste redactie,
Is het mogelijk om ietsje minder ‘leuk’ te gebruiken… het voelt zo Hollands aan…
En inderaad, wellicht zijn meer dan 50% van de leden beter gedient met een e-mail dan met een gedrukt exemplaar. Ik ook !
21.
Benoni Bolle | 6 april 2012 om 11:23
Beste Fons Wuyts
Inderdaad, niet té hollands, maar wel in correct Nederlands: “gedienD” en niet “gedienT”! Laten we het proper houden.
Beste redactie,
Waar blijft de berichtgeving over ARCO ? Dank zij mijn centen kunnen jullie voortbestaan. Laat mij dan ook eens weten wat er met mijn centen te gebeuren staat en hoe de zaken vooruit gaan.
Met vriendelijke groet,
Benoni
22.
acwvisie | 16 april 2012 om 10:47
Beste Benoni,
Bedankt voor je kritische reactie. Het ACW gaf onlangs nog verduidelijking over de relatie met ARCO en Belfius. Omdat Visie zich op deze blog beperkt tot cultuur met een sociale invalshoek, verwijzen we je graag door naar de informatie op http://www.acw.be, meer bepaald op deze pagina. Met vragen of opmerkingen kan je ook steeds terecht op pers@acw.be.
Ook op de site van Groep Arco kan je steeds de meest actuele informatie vinden.
Groeten,
de Visie-redactie
23.
Benoni Bolle | 6 april 2012 om 11:26
Beste webbeheerder,
Het zou aangenaam zijn als het geheel van deze webstek ook bevrijd zou zijn van engelse teksten. Mijn ouders hebben tegen de verfransing gestreden, bevuil nu ons Nederlands niet met Engelse teksten!
Met vriendelijke groeten,
Benoni
24.
acwvisie | 16 april 2012 om 10:59
We doen ons uiterste best, meer dan kranten of magazines, om in Visie onnodige anderstalige uitdrukkingen te gebruiken, in het kader van een goede leesbaarheid. Omdat we weten dat een aantal van onze lezers niet mee is met bijzondere Engels-, Frans- of anderstalige begrippen, en we willen met deze lezers rekening houden.
Op deze Visie-blog schrijven we over cultuur, en daar gaan wel eens anderstalige begrippen mee samen. We gaan ervan uit dat lezers van een filmrecensie wel begrijpen wat een “sequel” is, en dat we het dan niet over een “opvolgfilm” moeten hebben.
Samengevat: we gaan niet onnodig anderstalige woorden gebruiken, maar we gaan ze ook niet onnodig vermijden. Als iedereen praat over het goed ingeburgerde en Engelstalige “computer”, gaan we niet krampachtig zoeken naar een alternatief. We proberen rekening te houden met je opmerking!
Vriendelijke groeten,
de Visie-redactie
25.
Druyts Rudi | 11 april 2012 om 09:30
Mevrouw, Mijnheer,
Inzake het systeem van dienstencheques.
Het lijkt mij dat de laatste jaren zelfs de syndicaten voorstander worden van het systeem.
Op ‘de redactie’ dd 09/04/2012 verscheen een opinie van Jo Libeer van Voka, dewelke ik hieronder weergeef.
Waarna enkele reacties van mij op dit artikel, waarin ik het vooral heb over de kosten/baten, in vegelijking met het vroegere en nog bestaande doch sterk afgebouwde PWA.
Voorts wil ik nog bij verklaren dat het vroegere PWA-systeem meer sociaal gericht was (zelfs voor de meest ongeschikte die zich aanbood vond men wel een oplossing)
Jawel de PWA-beambte was als het ware ook een sociaal werker.
In verband met dienstencheque-bedrijven hebben we al gelezen dat fraude hier schering en inslag was. Ook zijn er misbruiken van het systeem.
Ik hoop dat dit ook jullie ogen gaat openen.
Artikel op de redactie:
Dienstencheques? Werk aan de winkel!
09 / 04 / 2012
Bijna 800.000 Belgen maakten in 2010 gebruik van dienstencheques. Goed voor 140.000 arbeidsplaatsen. Een succes! Maar omdat de kosten oplopen, stuurde de federale regering onlangs het systeem bij. Zo worden de cheques van 2013 een euro duurder en wordt het aantal cheques per huishouden beperkt. Op zich kunnen we daar allemaal wel mee leven en het levert de overheid een besparing op in budgettair moeilijke tijden. Maar dan moet het systeem van de dienstencheques wel een win-win blijven voor de gebruikers en voor de aanbieders. En zoals de kaarten nu liggen, hebben we daar toch nog twijfels over.
Het systeem van de dienstencheques vraagt een serieuze investering van de federale overheid: de laatste jaren steeg dit budget tot anderhalf miljard. Maar de overheid krijgt hier natuurlijk heel wat voor terug. Zo wordt zwartwerk teruggedrongen en mist ze niet langer de inkomsten van deze illegale arbeid. Het is ook een kanaal om mensen die moeilijker werk vinden – zoals kortgeschoolden – een job aan te kunnen bieden. Mooi dus.
Voor mensen die een manier zochten om de combinatie arbeid en gezin werkbaarder te maken, zijn de dienstencheques een handig instrument. Kijk maar naar de vele tweeverdieners die via het systeem een deel van het huishoudelijk werk uitbesteden. En ook ondernemerschap werd gestimuleerd: vele bedrijven zijn nu regisseur en brengen de vraag naar hulp via dienstencheques samen met het aanbod aan arbeidskrachten.
Maar hier begint het schoentje te knellen
Heel wat gebruikers vinden het moeilijk om de juiste en goede huishoudhulp te vinden. Ook bij de aanbieders valt te noteren dat de zoektocht naar gemotiveerde arbeidskrachten moeilijk verloopt. We krijgen dus de vraag naar hulp via dienstencheques nauwelijks ingevuld met de mensen zonder werk die beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt, ook al zijn er genoeg die in aanmerking komen. Het is een duidelijk teken van een mismatch tussen de vraag en het aanbod binnen het systeem van dienstencheques.
Behalve de prijsverhoging en de beperking van het aantal cheques, nam de federale overheid daarom nog een maatregel die tot op heden heel wat minder aandacht kreeg in de publieke opinie. Ze legde voorwaarden en regels op om uitkeringsgerechtigde volledige werklozen, werklozen met een inschakelingsvergoeding en leefloners aan te werven.
Deze maatregel smaakt echter wrang
Omdat de ingreep meer wegheeft van palliatieve zorg dan van het zorgen dat de patiënt weer gezond wordt. We kampen met die mismatch tussen vraag en aanbod van personeel – een probleem dat zich trouwens niet beperkt tot de sector van de dienstencheques. En dat los je niet op door een verplichting dat straks 60% van de nieuwe jobs via dienstencheques, uit deze groepen moet komen.
Zo’n norm is een gemakkelijkheidsvoorstel die de symptomen tracht te verdoezelen. Ze zegt enkel dat de vraag moet gesteld worden aan die bepaalde groep, maar het is lang niet zeker dat er ook voldoende arbeidskrachten op zullen ingaan. Daarvoor heb je een doeltreffend activeringsbeleid nodig. Een beleid dat mensen actief stimuleert om aan het werk te gaan.
Waar een norm dramatisch tekort schiet, en waarvoor de overheid dus ook maatregelen moet nemen, is het prikkelen van de aanbodzijde. Hoe zorg je ervoor dat de plaatsen die door de vraag gecreëerd worden, worden opgevuld door de mensen die beschikbaar moeten zijn voor de arbeidsmarkt? Hoe zorg je voor ‘an offer that’s hard to refuse’?
En ja, dan kom je terecht bij een hervorming van het werkloosheidsstelsel. Hopelijk zal in de uitvoering van de staatshervorming een activerende invulling gegeven worden aan wat men een ‘passende betrekking’ noemt. Het loutere aanbieden van vacatures blijkt in de feiten immers niet te volstaan om mensen een aan het werk te krijgen. Ze moeten hier ook effectief toe aangezet worden. En activering wil in de eerste plaats zeggen dat ze nauwgezet worden opgevolgd en begeleid. Als dat niet volstaat, moet het mogelijk zijn sancties te nemen opdat mensen een job aanvaarden.
Na de beslissing van de federale regering om het systeem van de dienstencheques vlak voor de overheveling bij te sturen, wordt de bevoegdheid straks – nadat de staatshervorming is uitgevoerd – overgedragen aan de Vlaamse regering. Zij moet dan de juiste beslissingen nemen om de toekomst van het systeem van de dienstencheques te garanderen. Verdere ingrepen zullen een noodzaak zijn als men de overheidsinvestering in deze sector efficiënt wil inzetten om werkgelegenheid te creëren en om mensen te helpen bij de combinatie van arbeid en privé. Hopelijk doet Vlaanderen straks beter.
Jo Libeer
Gedelegeerd bestuurder Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen
@Allen: uw reactie is welkom als ze vergezeld gaat van voornaam, naam en een behoorlijk e-mailadres; u kunt aan de moderator vragen om enkel uw voornaam of initialen te vermelden; hier vindt u de regels van onze discussiefora – mod
Reactie op opinie van Jo Libeer van Voka, art. 9/04/2012- de redactie.
Het systeem van dienstencheques kan beter volledig afgeschaft worden en vervangen worden door iets anders om mensen te activeren.
Dienstencheques zijn namelijk een totale leegzuiging van de Belgische staat.
Vroeger was er het PWA. De werkgever van het PWA-genootschap, de PWA-beambte, verdiende slechts een normaal ambtenarenmaandloon.
Aan dit systeem waren er inderdaad een aantal nadelen. Evenwel kon dit mogelijk worden bijgeschaafd tot een goed draaiend systeem.
Nu, met de dienstencheques is de werkgever geen beambte, maar een privé-bedrijf. De winst dat zulk een bedrijf maakt is een veelvoud van wat de PWA-beambte verdient, met tot gevolg, jawel de totale leegzuiging van de staat, want het systeem is praktisch volledig gesubsidieerd.
Tweede reactie na reactie van uitbater van een dienstenchequebedrijf:
Nog even een meer concrete vergelijking tussen de verdiensten van een werkgever, PWA-beambte, versus bedrijfsleider van een dienstencheque-bedrijf, zo even provisoir uitgerekend:
Stellende dat er 5O personeelsleden zijn en dat zij allen slechts halftijds werken, naar beneden afgerond is dit 80 uren per maand.
80 X 50 = 4000 MAANDUREN
Verdiensten PWA-beambte voltijds: 1.500- euro / maand.
Verdiensten zelfstandige bedrijfsleider in dienstenchequebedrijf.
Voor 50 personeelsleden kan hij de administratie alleen gemakkelijk af, zonder bedienden in dienst. Een PWA-beambte deed dit vroeger voor 100 werkenden alleen.
Hij krijgt per cheque (= gewerkt uur ) tegenwoordig ongeveer 21 uur euro.(chequebedrag + tegemoetkoming staat) Hij betaald hiervan 11 euro aan de arbeider.
Schiet er dus 10 euro over ruw gerekend.
Neem hiervan nu de helft voor werkkledij opleiding (wettelijk minimaal 10u per werknemer per jaar, dewelke echter meestal in groep wordt gegeven), ehbo materiaal, betaalde feestdagen, ziektedagen, belastingen, verzekering , etc…
Dan schiet er m.i. nog een 5 euro per uur netto over. X 4000 maanduren maakt dit een netto bedrag van 20.000 euro / maand.
Een leuke ‘evenwichtsoefening’ zou ik zeggen, in vergelijking met het loon van de PWA-beambte.
Geen wonder dat die bedrijfjes als paddestoelen uit de grond schieten.
26.
acwvisie | 16 april 2012 om 10:30
Beste Rudi,
Bedankt voor je uitvoerige mening over de dienstencheques. We geven deze zeker door aan het ACV, en misschien verschijnt je reactie – in ingekorte versie – wel in onze rubriek “Uw gedacht” (lezersbrieven) in Visie.
Vriendelijke groeten,
de Visie-redactie
27.
Fons Wuyts | 16 april 2012 om 11:24
Computer; OK
Sequel; niet OK
Zoals Sarkozy onlangs zei:’‘Défendre son pays, sa culture et sa langue, c’est légitime!’’
Het is wettelijk toegelaten om zijn land,
cultuur en taal te verdedigen!
Hou het plezant in Vlaanderen 🙂
28.
Vanbilsen Paul | 11 mei 2012 om 18:28
Beste Visie(mensen)
Deze week was de visie nr15 bij mij in de bus en deze heeft mij echt kwaad gemaakt vandaar deze reaktie.
Ik zie op bladzijde 5 DE LACH VAN VLAANDEREN.
2 mensen uit oost vlaanderen
2 mensen uit west vlaanderen
2 mensen uit antwerpen
2 mensen uit vlaams brabant
MAAR WEER EENS GEEN MENSEN UIT LIMBURG
bedank doe zo verder en wij zullen lessen hieruit trekken
29.
acwvisie | 14 mei 2012 om 14:43
Beste Mr. Vanbilsen,
U hebt natuurlijk helemaal gelijk dat de provincie Limburg in dit artikel niet evenredig vertegenwoordigd was… Onze excuses daarvoor. Maar we kunnen u verzekeren dat we er bij Visie steeds voor proberen te zorgen dat alle steden, gemeenten en provincies aan bod komen! Vaak lukt ons dat, maar soms ook niet.
En we weten natuurlijk dat Limburgers zeer sympathieke mensen zijn, die vaak lachen en van het leven genieten. Dat behoeft geen verdere uitleg, toch? 😉
Vriendelijke groeten,
de Visie-redactie
30.
jose martens | 23 juni 2012 om 14:17
gelieve een degelijk kruiswoordraadsel in te voegen i.p.v. het grote aantal foto’s. groetjes
31.
acwvisie | 25 juni 2012 om 10:10
Beste mr. Martens, dank voor uw reactie. We moeten jammer genoeg de keuze maken tussen een sudoku-puzzel en een kruiswoordraadsel als ontspanning in Visie… Maar misschien komt het kruiswoordraadsel binnenkort wel eens terug?
32.
Denis Smets | 28 juli 2012 om 21:32
Binnenkort zijn er weer gemeente/provincieraadsverkiezingen en zullen er een paar kandidaten in de “Visie” een mooi platform krijgen om zich voor te stellen. In het verleden waren dat steeds kandidaten van één partij, CD&V om hun niet met naam te noemen.
Dit is niet eerlijk, immers vele ACW-leden komen ook op bij andere partijen.
Wanneer het deze maal weer bij deze ene partij blijft, geef ik mijn lidmaatschap op na meer dan 40 jaar.
Groetjes. Smets Denis.
33.
sam | 10 september 2012 om 17:58
Ook ik heb het gevoel dat het de CD&V moeilijk lukt zich te profileren. De mooie ideeën komen veelal uit andere hoeken. Jammer dat de partij (en haar vaak jeudige vertegenwoordigers) oubollig blijft overkomen. En dat zal niet veranderen met de C uit hun acroniem te laten verdwijnen. Heb het daar ook moeilijk mee en weet nog steeds niet op wie stemmen terwijl ik meer dan 35j trouw was aan deze partij.
34.
acwvisie | 11 september 2012 om 10:19
Beste Sam, Denis,
Bij een keuze voor de verkiezingen kunnen we jullie natuurlijk niet helpen. Wel proberen we met Visie om zoveel mogelijk over de inhoud te schrijven. De sociale problemen om lokaal vlak, en manieren om die eventueel op te lossen, dat is waar het om draait. Daarom zijn we vorige week in Visie gestart met een zesdelige reeks over de gemeenteraadsverkiezingen. De mensen die aan het woord komen, zijn niet-verkiesbare mensen die zich inzetten voor een betere gemeente.
Je kan deze reeks (over welzijn, mobiliteit, onderwijs etc.) volgen op http://www.acw.be (doorklikken op Visie) of elke week in Visie (pagina 3).
Groeten,
de Visie-redactie
35.
Maai Daniëls | 28 september 2012 om 11:09
Hier een tekstje van Johan Anthierens als lezersbrief voor de verkiezingen, uw gedacht !
Een democratie moet in de hoogste mate weerbaar zijn, alert (=wakker) en spits reageren. Een democratie moet humor hebben en geen dupe zijn, moet vinnig en lucide (=helder) zijn, maar nooit intolerant (onverdraagzaam). Lieve groet,Maai Daniëls, Mortsel
36.
W. Van Den Berghe | 22 februari 2013 om 16:40
Visie van 22 fevruari 2013
Artikel blz.6 Moet ik met rugpijn in bed blijven liggen?
Persoonlijk vind ik het spijtig dat de huisdikter -m.Callens- niemand verwijst naar de ostheopaat bij dewelke ik persoonlijk, na een raadpleging volledig ben geholpen geweest.
37.
Claessens Chantal | 28 februari 2013 om 13:02
Ik overweeg mijn ogen te laten opereren ,de ingreep zouw gebeuren bij de arts in zijn praktijk nu na het lezen van jullie artikel in visie van 22februari stel ik mij toch wat vragen ivb met de terugbetaling en tussekomst van de mutualiteit kunnen jullie mij daar wat meer info over bezorgen .
Vriendelijke groeten Chantal Claessens
38.
Jeannine Janssens | 23 maart 2013 om 16:13
Ik ga volledig akkoord met Mevr.Ginette Cauwe i.v.m. de houding van Rome.
Daar zijn ze inderdaad ver verwijderd van de oorspronkelijke boodschap.
Veel gelovigen haken af en nemen niet langer de hypocrisie, de macht en de rijkdom van Rome. Ooit zag ik een cartoon met Jezus en de apostelen en volgende tekst: “Hij had z’n rug nog niet gedraaid of ze wisten het al beter.”
Bij de huisdokter deze bedenking: een uitputtingsdepressie betekende voor mij een jarenlange opname en behandeling. Gelukkig is nu alles weer o.k. Daarom dit: veroordeel mensen niet maar luister naar hun levensverhaal. Zelfs de sterksten kunnen in een afgrond zinken! Jeannine Janssens, Schoten
39.
Mia Jamaer | 30 maart 2013 om 22:02
Visie vrijdag 29 maart. Reactie op artikel ACV Voeding en diensten: Hoe duurzaam is jouw paaseitje.
Jullie geven wel aan dat de druk van de consumenten een grote rol speelt, maar vergeten hier toch te vermelden hoe die consument dit kan waarmaken. Namelijk door Fair Trade chocolade te kopen. Die vind je tegenwoordig in alle grootwarenhuizen onder het OXFAM label of met het label van Max Havelaar. Want de beloftes van de groote chocoladegiganten zijn dikwijls loze beloftes. Dit blijkt nog maar eens uit de reportage op Canvas van Rudi Vranckx van vandaag: Chocolade nog steeds bitter??
40.
Druyts Rudi | 18 mei 2013 om 10:44
N.a.v. het artikel van Marc Leemans op ‘deredactie’:
Ik heb het nog al geschreven: men moet niet opdraven met de voorbeeldige Duitse economie.
Die is er vooral gekomen met de duitse automerken: Volkswagen – Audi – Skoda – Porche – Opel – Mercedes……..(wellicht vergeet ik er nog een paar), plus daar nog eens bij de toeleveringsbedrijven.
Welnu die autosector daar floreert vooral omdat in de rest van de EU de bedrijfswagens flink gesponsord worden. Schaf deze sponsoring af en het is gedaan met de Duitse economie!
Herinner u vooral hoe – nogal recent – de Duitsers gevochten hebben voor het behoud van OPEL in Duitsland, waarna Opel hier bij ons gesloten werd.
41.
simonbossuyt | 18 oktober 2013 om 23:11
Is het mogelijk om vrijwillig voor jullie blog te schrijven om ervaring op te doen als student journalistiek?
42.
francis cannoot | 30 april 2014 om 15:39
waarom worden werknemers gediscriemineerd met een maximum brutopensioen van 1665 euro terwijl alle andere beroepen geen beperkingen opgelegd krijgen
43.
Druyts Rudi | 1 juli 2014 om 13:50
De ondernemers zijn momenteel bezig bij middel van chantage een staatsgreep te plegen met als doel ‘alle macht aan het geld’.
44.
Hilde De Mecheleer | 3 juli 2014 om 09:10
Ouderen en jongeren, twee levensbedreigende categorieën die mijn leven onophoudelijk in de war hebben gestuurd: Vrijwilligers en werkenden daarin zijn ze beiden oververtegenwoordigd, diploma’s zijn toiletpapier ! Als zij het maar voor het zeggen hebben en ik het maar heb betaald. (zie:Uw gedacht: Ann Verbruggen, Londerzeel, 27 juni 2014). Verder gooien ze roet in het eten met dure overbodige “cursussen”.